In de Kijker

Slimme Synergie: Mennekes Professional Laadpaal en Sunny Home Manager

 

De naadloze samenwerking tussen de Mennekes Professional Laadpaal en de SMA Sunny Home Manager belichaamt de evolutie van slim laden en efficiënt energiebeheer.

De Mennekes Laadpaal biedt betrouwbare laadoplossingen voor elektrische voertuigen, terwijl de Sunny Home Manager geavanceerd energiebeheer mogelijk maakt.

Deze synergetische combinatie optimaliseert niet alleen het laden van elektrische voertuigen maar integreert ook zonne-energie efficiënt in het laadproces. Het resultaat is een krachtige alliantie die duurzame mobiliteit en intelligent energiegebruik naadloos samenbrengt, waardoor gebruikers profiteren van een geoptimaliseerde, groene en kostenefficiënte energie-ervaring

 

Mennekes_Amtron_Professional_Sunny_Home_Manager2.png

 

 


 

Slimme Verlichting: De Perfecte Samensmelting van Niko Home Control en DALI Sturing

In de dynamische wereld van slimme woningtechnologieën staan Niko Home Control en DALI Sturing aan de voorhoede van geavanceerd verlichtingsbeheer.

Niko Home Control, een toonaangevend domoticasysteem, verbindt naadloos met DALI (Digital Addressable Lighting Interface), waardoor gebruikers een verfijnde controle krijgen over hun verlichtingsomgeving.

Niko Home Control: Intuïtief en Gebruiksvriendelijk

Met Niko Home Control kunnen gebruikers hun verlichting eenvoudig regelen via intuïtieve interfaces, zowel lokaal als op afstand.

DALI Sturing: Precieze Verlichtingscontrole

DALI Sturing voegt een nieuwe dimensie toe aan verlichtingsbeheer door individuele armaturen of groepen van armaturen te adresseren. Deze digitale aanpak biedt nauwkeurige controle over lichtniveaus en maakt het mogelijk om diverse lichtscènes te creëren. Met andere woorden alles is dimbaar.

De Synergie: Slimme en Gepersonaliseerde Verlichting

Samengebracht bieden Niko Home Control en DALI Sturing een slim verlichtingssysteem dat zowel intuïtief als precies is. Gebruikers kunnen niet alleen genieten van het gemak van een geïntegreerd systeem, maar ook profiteren van de precisie die DALI biedt voor individuele ls groepen van armaturen. Dit resulteert in een gepersonaliseerde, energiezuinige en slimme verlichtingservaring die de moderne levensstijl aanvult en verbetert.

 

 

Dali_controller_Niko_Home_control_resized_0.png

 


 

 

Slim Laden: De Smappee Laadpaal Revolutioneert Elektrisch Rijden

De Slimme Smappee Laadpaal markeert een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van elektrisch laden.

Met zijn geavanceerde technologieën tilt deze laadoplossing de gebruikerservaring naar nieuwe hoogten. De naadloze integratie met een intuïtieve mobiele app maakt het beheer van laadsessies eenvoudig en efficiënt.

Wat de Smappee Laadpaal echt onderscheidt, is de mogelijkheid tot realtime energiemonitoring. Gebruikers hebben niet alleen controle over hun laadsessies, maar kunnen ook hun totale energieverbruik nauwlettend volgen

Een innovatieve functie is het slim laden, waarmee het laadproces wordt geoptimaliseerd op basis van variabelen zoals overschot aan zonnestroom. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen genieten van een moeiteloze laadervaring, maar ook besparen op energiekosten

 

Smappe_EV_wall_resized_0.jpg

 

 


 

SMA EV CHARGER 7.4 / 22 met SMA SMART CONNECTED

 

 

SMA_ev_charger_0.jpg

Met de SMA EV Charger laden eigenaars van zonnestroominstallaties hun elektrische voertuigen intelligent en duurzaam op. Want het opladen van elektrische voertuigen met zonnestroom beperkt de aanschafkosten via het net tot een minimum.

Duurzaam en intelligent

In combinatie met Sunny Home Manager 2.0 kunnen klanten zonne-energie voorrang geven voor het opladen van hun elektrische voertuigen - en dit bijzonder snel indien nodig.

 

Sunny_Home_manager.jpg

Bron;SMA


 

Europees Parlement stuurt aan op ontwikkeling decentrale opslag via thuisbatterijen

EP-leden stelden manieren voor om energieopslag te bevorderen, zoals waterstof en thuisaccu’s. In een verslag dat met 556 stemmen vóór en 22 stemmen tegen, bij 110 onthoudingen, is aangenomen op 10 juli, schetsen de leden van het Europees Parlement hun strategie voor energieopslag, die een cruciale rol moet gaan spelen bij het halen van de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering.

Rapporteur Claudia Gamon (Renew, AT) verklaarde: “Energieopslag is essentieel voor de overgang naar een koolstofvrije economie op basis van hernieuwbare energiebronnen. Aangezien elektriciteit die wordt opgewekt door wind- of zonne-energie niet altijd in de benodigde hoeveelheden beschikbaar is, moeten we meer energie opslaan.

Bron; elektricien.pmg

Contacteer PMA Elektriciteit omtrent oplossingen ivm energieopslag.

 


 

Tuinverlichting

Voorzie je tuin bij aanleg van de juiste cablage in buis en kabel geschikt voor grondgebruik voor je latere tuinverlichting.

Bij onderstaande klant voorzagen we 6 lichtpunten voor latere installatie van armaturen.

 

kabels_Tuinverlichting1.jpglichtpunten tuin_0.jpgwachtbuis_tuinverlichting.jpglarge_kabels_tuinverlichting.jpg

 

Contacteer PMA Elektriciteit voor al je wensen omtrent tuinverlichting.

 


 

 

SMA Sunny Portal

Monitor de opbrengt van zonnepanelen met het SMA Sunny Portal portaal.

Alle SMA zonnepaneel omvormers zijn uitgerust met een netwerkverbinding, zowel draadloos als bedraad dewelke hun gegevens doorsturen naar het Sunny Portaal.

Dit bied de volgende voordelen voor klant en/of installateur;

  • Overzicht opbrengt
  • Actuele status en opbrengst.
  • Al uw installaties op een centrale plaats.
  • Afwijking van vooropgestelde opbrengst en/of van een andere omvormer ( bij installaties met meerdere omvormers)
  • Meldingen naar de installateur/gebruiker bij problemen.

 

SMA_Sunny_Portal_zonnepanelen.png

Bron; SMA Sunny Portal

Contacteer PMA elektriciteit voor je aanvraag naar zonnepanelen

 

 


 

 

 

Flikkerende led verlichting

Heb je last van een flikkerende led lamp, led lamp die gloeit  of licht oplicht wanneer de verlichting is uitgeschakeld?

Een oplossing is dubbelpolig schakelen maar dit is niet altijd mogelijk of wenselijk. Een andere oplossing is een led compensatiemodule

Deze absorbeert de nog aanwezie energie in de leidingen zodat de led verlichting niet meer knippert en/of nagloeit.

led_compensatiemodule_voor_flikkerende_led_lampen.jpg

Contacteer PMA Elektriciteit voor je led compensatiemodules.

 


 

Wetgeving rookmelders

Vanaf 1 januari 2020 geldt de volgende verplichting voor alle Vlaamse woningen;

  • Zelfstandige woning (eengezinswoning, appartement of studio) en kamerwoningen moeten op elke verdieping (bouwlaag) uitgerust moet zijn met minstens één rookmelder

In kamerwoningen moet bovendien elke (studenten)kamer uitgerust zijn met een rookmelder.

Wonen-Vlaanderen raadt aan om rookmelders te plaatsen in elke ruimte waar u doorheen moet op weg van de slaapkamer(s) naar buiten (de kortste vluchtweg).

Kelders en zolders die rechtstreeks toegankelijk zijn (bv. niet via een ladder en/of valluik) of waarin zich een technische installatie bevindt, moeten minstens één rookmelder hebben. Die verplichting geldt ook voor kelders en zolders in gedeeld gebruik.

 

Bron; Vlaanderen.be

large_Rookmelder_mini.jpg


 

 

Verlichtingsproject opbrengsteigendom

In het Brusselse verzorgde PMA Elektriciteit de verlichting voor een appartement en een studio dewelke zouden worden verhuurt als Business flats.

Deze werden bijna volledig uitgevoerd met verlichting van Wever en Ducré voor een lagere prijs als het (basis) pakket voorgesteld door de projectontwikkelaar. 

In de slaapgedeeltes /badkamer / toiler werd gekozen voor wit en in de leefruime voor zwart.

Vermits er weinig lichtpunten waren voorzien zijn er ook enkele railsystemen voorzien.

 

 

large_20200210_192909(0).jpglarge_20200210_192921.jpglarge_20200210_195024.jpg

large_20200210_195039.jpglarge_20200210_195051.jpglarge_WeverEnDucre_opbouw_zwart.jpg

large_pluxo_on_track_wever_en_ducre.jpglarge_Verlichting aanrecht.jpglarge_Shiek_on_track_wevern_en_ducre_.jpg

 

Contacteer ons voor een prijsopgave

 


 

Pages